Luomulauantain kauppalista

Lauantaisin vietetään luomulauantaita. Meillä ainakin.

Miten kaikki voisivat osallistua parhaiten luomulauantain viettoon, on hyvä ja ajankohtainen kysymys. Voisitko ajatella ostavasi yhden luomutuotteen enemmän? Voisitko ajatella, että suunnittelet yhden ruuan luomulauantain kokonaan luomusta? Voisitko ajatella, että koko lauantai koostuisi pelkästään luomuruuasta?

Meidän perhe on luomua suosiva kahden aikuisen ja yhden taaperon perhe. Meillä lauantai on ilman muuta luomulauantai, joka alkaa luomu kaurapuurolla ja luomumaidolla sekä kupillisella kahvia.

Luomulauantain kauppalista:

1 pkt luomu kaurahiutaleita
1 prk luomu maitoa
1pkt luomukahvia

Tavallisesti perheemme suosikkeihin kuuluva punainen linssisoosi, sopii erittäin hyvin myös luomulauantaihin. Linssisoosin kanssa sopii todella hyvin perinteinen perunamuusi, luomusta tietysti. Toki lauantaina pitää saada vähän hyvää jälkiruokaa. Perheen pieni taapero tykkää kovasti kiisseleistä, joten luomulauantain kunniaksi voisikin pyöräyttää marjakiisselin itsepoimituista vadelmista ja mustikoista. Kauppalistaan tarvitsee lisätä vain perunajauhoja. Lisätäänkö nekin kauppalistaan?

Luomulauantain kauppalista:

1 pkt luomu kaurahiutaleita
1 prk luomu maitoa
1pkt luomukahvia
2 dl punaisia luomulinssejä
2 luomuporkkanaa
1 punainen luomupaprika
1 luomu kasvisliemikuutio
1 prk luomu paseerattua tomaattia
1 pkt luomuperunajauhoja

Mitä tämä kaikki voisi maksaa?

Kokemuksemme mukaan tarpeet näihin löytyvät helposti ja moni näistä riittää myös seuraava viikon luomulauantain viettoon, esim. kahvi, kaurahiutaleet, linssit ym. Ylläolevan kauppalistan tuotteet pitäisi saada hyvinvarustellusta kaupasta noin 15€. Kun osaa näistä voi käyttää myös seuraavalla viikolla, ei yhden luomulauantain viettoon tarvitse edes laittaa 10€. Mielestäni tämä on jo varsin houkuttelevaa ja helppoa. Mitä tuumit, lähdetkö mukaan luomulauantain viettoon?

tomaatit

 

 

 

Jätä kommentti

Kategoria(t): Ei kategoriaa

Jätä kommentti