Mikä LMGO?

Miten Let Me Go Organic syntyi?

Terveellisyydestä on tullut myyntihitti. Jos perunalastujen kyljessä lukee ”vähemmän suolaa, sisältää rypsiöljyä”, on se terveellistä ja kannustaa jopa syömään enemmän kuin oli alun perin aikomus. Tällaisen tuotteen ympärille on voinut muodostua jopa ”terveellisyyden kehä” (engl. Healthy Halo), joka antaa meille luvan syödä tuotetta hyvällä omalla tunnolla. Tuote kuin tuote, terveysleimalla myyminen kannattaa vaikka todellisuudessa tuotteet saattavat olla kaikkea muuta kuin terveellisiä. Mutta mistä oikein tiedämme, mikä todella on terveellistä ja mikä auttaa meitä voimaan paremmin?

Luimme hiljattain Michael Pollanin teoksen ”Oikean ruoan puolesta” ja kirjan sanoma todella pysäytti. Jäimme miettimään, mitä oikeasti syömme ja miksi. Tunnistammeko enää tuotteiden raaka-aineita, voisimmeko itse tehdä vastaavia tuotteita kuin kaupan hyllyillä. Vastaus oli melko pian selvillä, ei, emme pysty. Pollan kirjoittaa osuvasti teoksessaan: ”Älä syö mitään mitä isoäitisi ei tunnistaisi ruuaksi.” Hän viittaa tällä prosessoitujen ruokien hurjaan määrän marketeissa. Toinen ohjenuora Pollanin teoksesta on: ”Vältä elintarvikkeita, joiden ainekset ovat A) outoja tai B) mahdottomia lausua tai C) aineksia on enemmän kuin viisi”. Tässä on varmasti mainio neuvo välttämään turhan pitkälle jalostettuja elintarvikkeita, jotka eivät enää olekaan sitä mitä ensin luulisi. Onko maito enää maitoa? Onko leipä enää leipää? Mitä oikeasti syömme?

Tässä on yksi syy siihen, miksi olemme päätyneet luomuruokaan ja miksi valmistamme ruuan pääosin itse. Kun ostamme raaka-aineet (jotka siis tunnistamme oikeaksi ruuaksi) itse, vältymme turhilta kemikaaleilta, lisäaineilta ja aineosilta joita ei osaa lausua ääneen.

Miksi kiinnostuisit blogista?

Olemme pieni turkulainen perhe, joka pitää pientä luomuun liittyvää blogia, ja jossa lähdemme matkalle kohti oikean ruoan lähteitä. Blogi sai innoituksen lapsemme syntymän jälkeen, jolloin aloimme todella miettiä, mikä on järkevää kuluttamista ja mikä ei. Luomu tuli myös olennaiseksi osaksi elämäämme, kuten myös luomublogimme. Monet aprikoivat, kannattaako luomuun siirtyä ja siitä maksaa.

Blogin tarkoituksena on innostaa muita kokeilemaan luomutuotteita, murtaa niihin liitettyjä ennakkokäsityksiä, sekä tuoda esille luomutuotteita ja luonnonkosmetiikkaa tarjoavia yrityksiä.

Lähipiirissämme muutos on jo nähtävissä.

Blogissa tuomme esille asioita, joiden vuoksi päätimme siirtyä luomuruokaan ja miten olemme sen toteuttaneet. Jaamme blogissa mielenkiintoisia ja hyväksi havaittuja reseptejä, mistä oikeaa ruokaa saa ruokapöytään, ja vinkkilistoja muun muassa hyvien kirjojen muodossa sekä luomutiloista.

Meillä on sinulle myös haaste: kuukausittainen tavoitebudjetti. Tästä kerromme tarkemmin Haaste –sivulla. Mihin kaikki tähtää? No Ukon perunamaalle tietenkin!

 

OIKEAN RUOAN PUOLESTA

Aitoa ruokaa etsimässä.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s