Kesäkurpitsaspagettia spiralizerilla

Kesän parhaita kausikasviksia on kesäkurpitsa. Elämme juuri nyt parasta sesonkia, joten tämä herkku kannattaa kyllä nyt hyödyntää ja samalla säästää ruokabudjetissa.

Suosimalla kauden kasviksia ja vihanneksia, voit säästää sekä omaa kukkaroa että luontoa.

Tämä lienee yksi syy, miksi päätimme kolme vuotta sitten lähteä hieman takki auki kokeilemaan oman palstan viljelyä. Silloin saimme vain muutaman hassun kesäkurpitsan, mutta jo tänä vuonna satoa tulee niin paljon, että niitä saa jaella jo mummoille ja meilkein jopa naapureille kun emme meinaa ennättää kaikkia itse syömään.

Olemme aiemminkin tehneet ruokia kesäkurpitsasta, joista suosikkejamme ova rapeat luomukesäkurpitsalohkot ja luomukesäkurpitsapallerot.

Ja lisää reseptejä on luvassa

Miten spiralizer sitten toimii?

En kyllä arvannut, että

kasvispainoitteisen ruokavalion myötä keittiövempaimet ovat nousseet arvoon arvaamattomaan!

Voisin kirjoittaa jatkossa siitä, mitkä keittiövempaimet ovat kavispainotteisen perheen tärkeimmät apurit keittiössä, koska niitä kyllä on. Mutta nyt tahdon jakaa kokemuksia siitä miten toimii suosikkimme spiralizer. Tämän ihanuuden sain lahjaksi ystävältäni taannoin.

Voit lukea siitä enemmän täältä ja löytyypä sieltä myös yksi kesäkurpitsaresepti lisää.

Spiralizeria on todella helppo käyttää ja sillä saa kauniisti ”spagetiksi” niin kesäkurpitsan, porkkanat tai vaikkapa bataatin. Tässä näyte siihen miten kaunista ja pitkää spagettia kesäkurpitsasta saakaan.

kurpitsa1

Alla vielä pieni pätkä siitä, miten spiralizer käytännössä toimii.

Luomukesäkurpitsa ”spagettia” pestolla (gluteeniton)

1 keskikokoinen luomu kesäkurpitsa
3-4 rkl luomu aurinkokuivattua tomaattia
50g Urtekramin vihreää luomu pestoa

Paista tai kuullota kesäkurpitsa spagetti pannulla. Mukaan voi laittaa ripauksen suolaa ja luomu oliiviöljyä. Kun kesäkurpitsa spagetti tuntuu riittävän kypsälle, voit sekoittaa joukkoon luomu peston ja aurinkokuivatut tomaatit.

Ja voilá, annos on valmis.

Ei uskoisi miten napakkaa kesäkurpitsaspagetti voi ollakkaan!

kurpitsa2

 

kurpitsa3

 

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Budjetti, Luomuresepti, resepti, ruokaohjeet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s