Herkullinen luomugranola syödään (melkein) suoraan purkista (+muista saippuakisa)

Granola eli itsetehty mysli on parasta herkkua mitä voi vaan olla (ainakin viimeviikkojen suklaalakossa ollessa). Tai jos oikein kunnolla hifistellään niin granola ja mysli ei ole sama asia laisinkaan. Myslissä kaurahiutaleet ja muut ainesosat ovat sellaisenaan sekoitettuna ja granolassa taas hiutaleet ja pähkinät paahdetaan uunissa, jolloin niiden koostumus esimerkiksi maidon kanssa nautittuna pysyy kiinteänä ja rouskuvana.

Luomugranolaa suoraan purkista

Luomugranolaa suoraan purkista

Itse sain hyvältä ystävältä joululahjaksi herkullista itsetehtyä härkäpapugranolaa ja olin samantien koukussa. Päätin, että tätä pitää myös kokeilla itse ja ensimmäisen version teinkin perusaineista eli mitä-nyt-kaapin-pohjalta-löytyy. Tämäkin seos maistui jo taivaalliselta, muuta päätin tehdä ohjeen juuri niistä rouskuvista herkuista, joista luulen sinunkin pitävän.

Pähkinäinen luomugranola -resepti

6 dl isoja luomukaurahiutaleita
1 dl luomu auringonkukan siemeniä
1 dl luomu cashew pähkinää murskana
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
1/2 dl mantelilastuja
1 dl luomu kookoshiutaleita
2 dl luomu rusinoita
2 rkl luomu hunajaa
1/2 dl vettä
ripaus madagasgarin vaniljaa
ripaus kanelia

Sekoita kuivat aineet kulhossa sekaisin. Sulata hunaja pieneen määrään liedellä lämmitettyä vettä ja sekoita hunajavesi kuivien aineiden joukkoon.

Granola ainekset valmiina uuniin

Granola-ainekset valmiina uuniin

Lämmitä uuni noin 200 asteeseen. Levitä granolaseos levinpaperin päälle uunipellille ja paahda uunissa n. 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Kun granola näyttää paahtuneelta, tai huumaava (ei palanut, kuten yksi päivä kävi meille) tuoksu alkaa tulla uunista, on granola valmis. Ole tarkkana, että granola ei pääse tummumaan liikaa.

Granola suoraan purkista

Granola on kuitenkin parasta kulhosta

Herkullinen luomugranola on tullut jäädäkseen ainakin meidän perheeseen. Tämä herkku ehtii harvoin kulhoon asti luomumaidon, -soijamaidon tai -riisimaidon kanssa nautittavaksi, vaan se tullee melkein syödyksi lusikalla suoraan purkista.

Kokeile vaikka itse!

Granola

Nam!

PS. Saippuakisa on vielä käynnissä 2.2.2016 eli ensi tiistaihin asti. Käy kommentoimassa ja voita pala Valma-saippuaa! Lue myös ensimmäinen saippua-arvostelujuttumme.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): resepti, ruokaohjeet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s