Saippuakilpailu! (+alekoodi)

 

sponssi2

Viime viikolla saimme lukea ensimmäistä kertaa eri medioista kohusta, joka aiheutui tanskalaisen kuluttajaneuvoston tekemästä löydöstä. Euroopassa myydään edelleen kosmetiikkatuotteita, jotka sisältävät terveydelle ja ympäristölle vaarallista ainetta, PHMB:tä.

Tällaisia tuotteita on on ilmeisesti nyt jonkin verran kauppojen alelaareissa, joten jos tätä haluaa välttää, kaupassa on oltava tarkkana.

TUKES on antanut tähän lausuntonsa, mutta suuryritysten, etunenässä L’Orealin, vastuunpakoilu ei ainakaan lisää luottamusta näiden yritysten tuotteita kohtaan.

Ja kiitos tällaisen toiminnan, kiinnostus luomu- ja luonnonkosmetiikkaa kohtaan luulisi vain lisääntyvän.

Meitä kohu ei oikeastaan hetkauttanut muuten kuin sillä, että miten tällainen toiminta on ylipäätään edes mahdollista. Kohun tuolla puolen, niin sanotusti. Olemme käyttäneet luonnon- tai luomukosmetiikkaa jo muutaman vuoden ajan. Hiukset on pesty kananmunalla, ruisjauhoilla kokeilusta oli jo puhetta (katsotaan milloin isäntä saa jotain jauhoja päähänsä…)

Ja seuraavaksi saippua-asiaa

Blogissamme kirjoitimme jo aikasemmin Pirita Saippuan tuotteista, jotka saivat toivomaan pyörän ketjujen tippumista…

Onneksi näin ei kuitenkaan ole vielä käynyt. Huh.

Mutta saippua-arvostelumme jälkeen Piritalla oli meille hyviä uutisia. Häneltä oli (tuolloin) tulossa uusi Valma-saippua (jonka erä myytiin jo loppuun, sanoisinko hujauksessa), ja josta me saimme palan testiin.

Ja täytyy sanoa, että murenemisongelma on tämän osalta historiaa. Joku voi miettiä, miten saippuasta sitten saa kestävämpää. Yleisesti käytössä oleva ainesosa on palmuöljy. Ja se ei mene aina eettisyysseulan läpi muitta mutkitta. Mutta. Pirita on onneksi löytänyt siihen ratkaisun, ja alla on hänen vastauksensa:

Blogissanne mainitsette, että saippua pehmenee helposti. Tämä on totta ja tapahtuu meilläkin niiden saippuoiden osalta, joita käytämme useamman kerran päivässä. Itsellä käytössä oleva kasvosaippua kestää paremmin, sillä sitä käytän vain iltaisin. Saippuaan voisi lisätä (myös luonnonkosmetiikassa) hyväksyttyä kovettajaa, mutta olen halunnut tehdä mahdollisimman puhtaan tuotteen, joten olen jättänyt sen pois. Toinen mahdollisuus on käyttää mehiläisvahaa, mutta silloin saippua ei ole enää vegaaneille sopiva. Pehmeys johtuu lähinnä siitä, että ns. kovia rasvoja on käytetty vähemmän (alle 50 prosenttia). Joissakin uusissa saippuoissani tulen käyttämään jatkossa palmuöljyä, joka antaa saippualle lisää kovuutta. Palmuöljyn ongelma on eettisyys, mutta tällä hetkellä olen löytänyt toimittajan, jonka tuottama öljy on luomua ja tuotettu ilman, että viljelymaan tieltä on raivattu sademetsää (monessa kaupan saippuassa, myös luonnonkosmetiikan merkeillä, on palmuöljyä, se on hyvin yleisesti käytetty öljy saippuan teossa). Palmuöljyä sisältävä saippua on luonnostaan kovempaa, joten se kestää paremmin vettä ja useita pesuja päivässä.

Muun muassa Valmassa on siis käytetty palmuöljyä, ja esimerkiksi Flown ja Urtekramin saippuoista sitä löytyy myös.

Ja luomulaatuinen palmuöljy on kuitenkin parempi kuin ei sellainen vai mitä? Aiheesta on kirjoittanut myös Kestävän kulutuksen ja tuotannon asiantuntija Aleksi Heiskanen WWF Suomesta Safkatutkaan.

Valinnoilla voi oikeasti vaikuttaa.

Ja painotan vielä, että Pirita pyysi kertomaan tästä palmuöljyasiasta, koska ihmisten on hyvä tietää tästäkin. Ja ylipäätänsäkin on mukavaa, että pienet toimijat miettivät toimintansa vastuullista puolta heti alusta alkaen. Isoilla yrityksillä se ei välttämättä ole aina itsestäänselvyys, kuten jutun alussa totesin.

Mutta sitten tämän tekstin jännin osio.

Saippuakilpailu

Alapuolella näet kaksi Pirita Saippuan Valma-saippuaa. Niiden ”ominaisuus” on, että jokaisessa erässä on aina mukana hieman persoonallista otetta.

Valma Saippua

Valma 1

 

 

 

Valma saippua

Valma 2

Siksi sinun pitäisi tehdä nyt Piritan saippuatesti ja kertoa, mitä saippuat mielestäsi kuvaavat? Voit valita jomman kumman saippuan tai vaikka molemmat. Kirjoita kommenttikenttään Valman numero ja se, mitä kuva mielestäsi muistuttaa.

Pirita on lupautunut valitsemaan kolme parasta kuvailua ja lähettämään voittajille mustavalkoiset palat tuoksutonta Valma-saippuaa! Yhdestä palasta on iloa pitkäksi aikaa. Meillä kolmihenkisessä perheessä pala on kestänyt käsien pesussa marraskuun alusta ja loppua ei vielä näy.

Kisa-aikaa on ensi viikon tiistaihin eli 2.2.2016 asti. Osallistu ja saatat saada palat Valmaa heti uudesta erästä! Ennen kuin ne taas loppuvat…

Tietoa saippuoiden ainesosista ->

Pirita Saippuan vekkokauppaan ->

P.S. Muidenkaan ei tarvitse jäädä nuolemaan näppejään puhtaiksi. Mene osoitteeseen www.piritasaippua.fi ja laita ennen saippuan lunastusta koodi LMGO niin saat 20 prosenttia alennusta perus-, luksus- ja cupcake saippuoista. Kuponki on voimassa 9.2.2016 asti.

P.P.S. Alla vielä vilaus tulevasta uutuudesta, Sanni suolasaippuasta (joka tulee virallisesti myyntiin 29.1.2016). Muitakin on kevään mittaan tulossa, joten seuraile Piritan sivuja…

Pirita Saippua

Mainokset

13 kommenttia

Kategoria(t): Kilpailu

13 responses to “Saippuakilpailu! (+alekoodi)

 1. Nelli

  Toivoisin saavani saippuan kokeiluun, koska kärsin todella pahasta ihottumasta enkä ole vielä löytänyt kuin yhden luomusaippuan (joka on loppumassa ja ostettu messuilta) joka ei laita käsiä liekkeihin ja näin influenssa aikaan on aika ikävää olla ilman saippuapesua.
  Mörköjä noissa molemmissa on, mutta silti kauniita. Vaihtoehto 2, olisi ehkä vähemmän pelottava.

 2. Valma 1: Enkelityttö istuu kivellä, hänen takanaan kukkivat kurjemiekat ja edessään on lampi. Käsissään hänellä on joku tai jotain, mitä hän katsoo. Ehkä vauva, jonka hän aikoo kastaa tai pestä. Yläpuolella on kaksi suojelijaa, jotka pudottelevat jotain taikapölyä tai -auroja heidän ympärilleen.

  Kiva kisa! Tuosta kuvasta tuli mieleen vaikka mitä, mutta tämä oli lennokkain ”näky”. 😉

 3. Tuo linkki muuten vie pirita.fi -sivulle, ei piritasaippua.fi -sivulle. Mukava nettikauppa kuitenkin löytyi! 🙂 Ihanan selkeästi kerrottu, mitä saippuat sisältävät. Kun on allerginen juuri niille aineille, joiden ei pitäisi allergisoida, uusien tuotteiden osto on välillä tosi vaikeaa.

 4. marja

  Ensimmäinen muistuttaa jotenkin haamua tai pääkalloa mutta ei liian pelottavalla tavalla 🙂 kun nopeasti katsoo.

 5. Sara

  Valma 1 muistuttaa minua jotenkin päökallosta tai Huuto teoksesta. Värimaailma sopii pääkalloon mitä parhaimmin. 🙂

 6. Teija Knuuti

  Ensimmäinen saippua muistuttaa turvaa/kotia/ läheisyyttä. ”Pussissa” on turvallista olla!

 7. Jari

  Nro 1. Kevät, ja sulava joen jäätikkö jossa kivet näkyvät jo veden virtauksen alta.

 8. Piia Murto

  Ensimmäisestä saippuasta tuli mieleen, suutelevat hirvet..:D Kevättä kohdenhan tässä mennään,joten suutelot alkakoot! 😀

 9. 1. tuli ensimmäisenä mieleen lakritsijäätelö ja 2. taas lumi ja tuhka 🙂

 10. titta

  1. Äiti, joka imettää sylissään istuvaa lasta. Lapsen selälle on lennähtänyt kyyhky.
  2. Huuhkajan silmät.

 11. Anu

  Ykkösestä tuli ensimmäisenä mieleen muskelimies kuohuvissa aalloissa:D

 12. Sonja

  Valma 1: Tyttö ja poika aallokossa veneellä, kamppailevat yhdessä merta vastaan päästäkseen suojaan.

 13. Kiitos paljon kaikille osallistujille! 🙂

  On ollut hauska nähdä miten erilaisia vastauksia on tullut.
  Voittajiksi on tällä kertaa valikoitunut Sara, Piia Murto ja titta.
  Olemme teihin yhteydessä piakkoin! 🙂

  Terveisin, Pirita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s