Testissä Pirita Saippua – musta ori kylpyhuoneessa?

Sponsorikuva

Sponsoroitu juttu

Edit 1.10.2015 Jutun lopussa koodi Pirita Saippuan verkkokauppaan!

 

Ajelet pyörällä perjantai-iltana keskustaan. Olet menossa elokuviin, mielitietyn kanssa tietenkin. Päätit lähteä pyörällä, koska ilma on mukava ja ilta sen mukainen. Pyörä sattuu vain olemaan se kotipuolesta saatu, jo jokaisella sisaruksella vuodesta 1980 kiertänyt Kaunotar, pyörä joka on yhtä ihana kuin sinä päivänä, jolloin sen ensi kerran näit pihallanne. Ei vuodet kuitenkaan jälkiä jättämättä ole Kaunottaren yltä vierineet. Ketjut tahtovat tippua aina sopivan pompun tai liian kovan ylämäkeen polkaisun yhteydessä. Ja tietenkin myös tällä kertaa. Pyörä nurin. Sormet rohkeasti ketjuöljyyn. Nyt ei deitin luo tämän näköisenä voi mennä. Vaikka hän arvostaa toiminnan ihmisiä, ketjuöljyt eivät kuulu somistukseen. Mitä tehdä? Pesu yleisesä vessassa? Tiedät käsien kuivuvan, ja hiekkapaperia ei ole kiva taluttaa… ja lähteekö kädet edes puhtaaksi… Voiko mikään auttaa?

Mukava kun kysyit.

Saimme nimittäin elokuun alussa mahdollisuuden testata luonnonkosmetiikkasaippuaa. Turkulainen uusi yrittäjä Pirita Heino Pirita Saippuasta antoi meille valikoiman erilaisia käsintehtyjä luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettuja saippuoita kokeiluun. Toki testaamme, koska perheen miespuolisella on käsien kuivumisen kanssa pesujen jälkeen ollut tuskailuja (Flow kosmetiikan karitevoi on tähän tosin tuonut helpotusta). Jospa saippuan vaihto auttaisi myös.

Miksi käsintehtyä palasaippuaa?

Palasaippuassa on se hyvä puoli, ettei sen pitäisi kuivattaa ihoa niin paljoa ja pala on iholle aina hellävaraisempi vaihtoehto.

Pirita Saippua

Maria musta sappua Pirita Saippualta

Mikä vaikutus iholle saippualla on, eli miten kovalla kädellä se ihoa kohtelee, riippuu Karkkipäivä-blogin mukaan täysin siitä, miten paljon peseviä ainesosia saippuaan on laitettu. Ihon pH sijoittuu välille 5,4-5,9, kun taas saippuan pH huitelee jopa lukemassa 11. Tätä lukua ainesosaluettelossa ei aina ole, vaikka se voisi monille kuluttajille olla hyvä tieto. Tosin pH vaihtelee jopa valmistuserien välillä, joten jos pH arveluttaa yleisesti saippuoiden osalta, sen saa testattua apteekista saatavilla pH-liuskoilla.

Saippuoiden, mitä saimme, Inci-listan ykkösenä oli Sodium olivate, mikä on saippuoitua oliiviöljyä ja on erittäin hoitavaa. Tästä saattaa johtua kokemuksemme pesun jälkeisestä tunteesta iholla…

Ja on palasaippualla yksi kiistaton etu puolellaan.

Nimittäin ympäristöystävällisyys.

Pirita Saippua

Pirita Saippuan kantava idea on suomalaisuus ja puhtaus. Miina Sinivalkoinen saippua.

Miten testasimme saippuoita?

Kehitimme systeemin, jolla saippuoiden ominaisuuksia voi arvostella. Tämä on täysin meidän näkemyksemme, emmekä löytäneet valmista mittaria saippuoiden arvioimiseen 🙂 Nohevina olisimme voineet mitata näiden pH-arvot, mutta sen taidan tehdä tämän arvostelun jälkeen…

Olemme arvioineet jokaisen viisi kohtaa asteikolla 1-5, periaatteella esimerkiksi kohta ”Ulkonäkö”, ”1=ei miellytä silmää”, ja ”5=miellyttää tosi paljon” ja niin edelleen. Numero on yleisarvio kaikista testissä olleista saippuoista. Testattavina olivat:

  • Aino (luomu) perussaippua (väri- ja tuoksuvapaa)
  • Wilhelmiina suklaasaippua (väri- ja tuoksuvapaa)
  • Maria musta saippua (väri- ja tuoksuvapaa)
  • Alma perussaippua
  • Miina Sinivalkoinen saippua
  • Neito cupcake saippua (tätä tosin emme ole raaskineet vielä käyttää)
Pirita Saippuoita

Testissä olleita saippuoita.

Muissa saippuoissa on käytetty mica-jauheita (väri tehdään kemiallisesti) ja/tai eteerisiä ja tuoksuöljyjä.

Tuotteita on kokeiltu reilu kuukausi, pääasiassa käsien pesuun mitä erilaisimmista aineista. Mutta koska hyvä saippua on keholle sitä mitä nauru on sielulle, niin esteettinen puoli oli tärkeä myös. Sopivatko saippuat kylpyhuoneemme sisustukseen?

Ulkonäkö: 4
Esteettisesti paras oli mielestämme Maria mustasaippua. Noudattelee klassisessa ulkonäössä saippuoiden nimien linjaa: nimet on otettu suomalaisesta nimihistoriasta, ja jokunen kuninkaallinen on mahtunut mukaan myös. Taiteellisin kaikista, Cup Cake, on tosin niin herkullisen näköinen, että sitä voisi vahingossa vaikka haukkasta.

Siinä on saippua, jonka ilkeää antaa vaikka lahjaksi.

Tuoksu: 4
Tuoksu saippuoissa oli hyvin perinteinen ja mieto. Tässä Alma perussaippua vei voiton, mutta Wilhelmiina suklaa saippua oli myös erilainen ja mielyttävä. Näistä saippuoista ei voi olettaakaan, että ne tuoksuisivat miltään piparkakulta.

Pesevyys: 5
Pesee hyvin kädet, ja jopa Crocsit puhdistuivat mojovasta mutavellistä täysin puhtaaksi.

Kesto ja säilyvyys: 3
Jää helposti pehmeäksi ja sotkee saippua-alustan, jolloin käteen tulee paljon saippuaa (näissä saippuoissa ei ole käytetty saippuaa kovettavia ainesosia). Välillä oli ärsyttävää, kun saippuaa tuli niin paljon kerralla, ja joskus lähti pieniä paloja irti.

Tunne iholla käytön jälkeen: 5
Käytön jälkeen miellyttävä tunne iholla, ei kuivattanut kuten normaalit saippuat mistä nämä saivat jokaiselta raadin jäseneltä todella isot plussat.

Yhteensä 4,2

Yhteenvetona

Saippuoiden ulkonäkö oli hyvin kaunis ja yksimielinen suosikkimme oli valkoinen luomu-Aino. Ei siksi, että tämä sattui olemaan luomu (tämän huomasimme vasta jälkeen päin), vaan tämä yksinkertaisen kaunis valkea saippua, jossa oli sisällä valkea rengas, mielytti yksinkertaisesti eniten silmää (ja sopi kylpyhuoneeseemme parhaiten, luulen). Mutta hyvänä kakkosena oli Miina sinivalkoinen saippua sekä kontrastillaan sävähdyttänyt Maria musta saippua. Sopinee näkönsä puolesta huolellisesti tyyliteltyyn moderniin mustalla kaakeloituun ja verhoiltuun kylpyhuoneeseen.

Saippua huokuu sen verran tumman orin energiaa, että sopinee myös vaativampaan miehiseen makuun?

Aino perussaippua

Aino perussaippua (luomu). Saippuat on pakattu nätteihin kääreisiin.

 

Saippuoita on käytetty perheessämme nyt reilun kuukauden ajan ja niiden pesevyys on todettu erittäin hyväksi. Saippuat vaahtoavat mukavasti, mikä erityisesti miellytti perheen pientä pesijää.  Pienenä miinuksena on saippuan pehmeys ja se, että sitä saattaa pehmenneenä lähteä paljonkin kerralla käsiin.

Saippuat kestävät kyllä hyvin vaikka perheemme saippuan käyttö on ollut varsin runsasta näin sadonkorjuun aikaan. Pienen viljelijän kynnenaluset kun ovat harvasepäivä täynnä mutaa. Saippuoita olemme säilyttäneet palasaippualle tarkoitetulla saippuavadilla, josta vesi pääsee valumaan pois, mutta siitäkin huolimatta saippua tuntuu jäävän aika kosteaksi käytön jälkeen. Tämä onkin ainoa miinuspuoli saippuoissa, sillä ne tuntuivat pehmenevän mitä enemmän niitä käytti.

Tunne iholla pesun jälkeen on ollut todella mielyttävä. Perheen testaajat ovat olleet yhtämielisiä siitä, että saippuat eivät kuivata ihoa vaan pikemminkin jättävät mukavan kosteudentunteen iholle. Tästä erityistä plussaa.

Pirita Saippuan cupcake

Kirsikkana saippuakakun päällä, Cupcake!

Miten tämän kaiken voisi tiivistää?

Pidä aina oma pikku Pirita mukana kaiken varalta, jos vaikka ketjut tippuvat kesken matkan.

Pirita Saippuat valmistetaan aina käsityönä, ilman lisäaineita, ja sopivat yleensä niille, joille teolliset saippuat aiheuttavat allergisia oireita. Saippuoita voi käyttää normaalisti (jos raaskii) käsien, vartalon ja kasvojen pesuun. Saippuat säilyvät vuoden, mutta vanhempiakin voi käyttää. Säilytä niitä oikein, eli varmista, että ylimääräinen vesi pääsee valumaan Miinasta, Ainosta, Mariasta, Almasta, ynnä muista, pois. Kiva ei heillä ole märkänä olla.  

Käy seuraavaksi lukemassa Pirita Saippuoista lisää.

Koodilla LMGO saat toimituskulut ILMAISEKSI saippuoillesi 1.11.2015 saakka! Minimitilaus 15 euroa, joten nyt kannattaa tehdä poikkeus tapoihin, ja ostaa vaikkapa hyvän mielen joululahjat jo nyt, koska tarjouksen voit käyttää vain kerran.

ps. Nyt todella ensi kertaa toivon, että ne ketjut tippuisivat!

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Tuotearvostelu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s