Kesäkurpitsaa kukkaispihvinä

Kirjoitimme postauksen taannoin siitä, miten mehustimen tulo perheeseen muutti hyvin alkaneen mehudietin kakkudietiksi. Mutta ihan oikeasti, onhan se nyt hurjaa heittää hyvää tavaraa roskiin eli en kerta kaikkiaan voi laittaa pois mehustimen römppeitä. Käytännössä ne ovat usein tavallista ”raastetta” mutta vain kuivempaa sellaista. Suosikki mehumme on porkkana-omena-inkivääri mehu, ja siitä tulee mukavasti noin 3 dl kuivaa ”raastetta”, joka sopii mitä parhaiten erilaisiin juureskasvispihveihin.

Olen aiemmin jakanut erilaisia kesäkurpitsa ohjeita, joten arvata saattaa, että kesäkurpitsa kuuluu myös tähän ohjeeseen. 

Kauniit kukkaispihvit

Mehu:
6 luomuporkkanaa
3 luomuomenaa (punakuorinen)
nippu mintun lehtiä

Laita omenat, porkkanat ja mintun lehdet mehustimeen ja nauti alkajaisiksi ihanaa tuorepuristettua mehua. Ota römppeet talteen, n. 3 dl.

Kukkaispihvit:
n. 400g luomukesäkurpitsaa
2 luomukanamunaa
1/2 luomukasvisliemikuutio
1 tl luomu paprikajauhoa
1 tl intialaista mausteseosta (garam masala tai tikka masala)
1/2 tl suolaa
nippu basilikan lehtiä tai korianterin lehtiä

Raasta kesäkurpitsa ja laita kesäkurpitsaraaste pyyhkeen päälle ja purista ylimääräinen neste pois. Laita kesäkurpitsaraaste ja mehustimen römppeet tehosekoittimeen. Lisää kanamunat ja mausteet ja sekoita tehosekoittimella sileäksi massaksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Ota yksi piparkakkumuotti ja laita se leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Täytä muotti taikinamassalla ja nosta muotti varovasti pois. Tässä voisi hyvin käyttää erilaisia piparkakkumuotteja, mutta on hyvä katsoa, että ne ovat suunnilleen samankokoisia, jotta paistuvat valmiiksi samassa ajassa. Anna paistua n. 2o min ja käännä lastalla. Anna paistua vielä toiset 20 min tai kunnes ovat kauniin ruskeat.

Lopulta taikinasta riitti aineksia 13:een pihviin.

Kukkaispihvit ennen uuniin menoa

Kukkaispihvit ennen uuniin menoa

Kukkaispihvi valmiina nautittavaksi

Kukkaispihvi valmiina nautittavaksi

Pihveistä tuli jopa yllättävän maukkaita ja lisukkeeksi käy vaikka basmatiriisi kera mausteisen kermaviilikastikkeen. Eikun kokeilemaan!

 

Jätä kommentti

Kategoria(t): Luomuresepti, Mari

Jätä kommentti