Kvinoa on kingi

Olemme käyttäneet Rainingon tilan luomukvinoaa jo pidemmän aikaa. Nyt perjantaina kaupoilla käydessä oli mitä mukavin tavata itse viljelijät, sillä he olivat maistattamassa tilansa tuotteita paikallisessa kaupassa.

Täytyy sanoa, että olipa hyvä, kun ryhdyin juttusille kvinoan tuottajien kanssa. Olen tähän asti pääasissa käyttänyt kvinoaa keittettynä lisukkeena tai tehnyt keitetystä kvinosta kasvispihvejä lisämällä siihen esim. porkkanaraastetta. Mutta nyt sain ihan parhaan ohjeen itse tuottajilta, että miten kvinoasta saa todella maistuvaa. Se paahdetaan.

Vinkistä viisastuneina menimme suorin tein kotiin ja ruuan laittoon. Paahdettua kvinoaa, punaista linssisoosia ja parsakaalia kylkeen.

Kvinoa pestään ensi runsaalla vedellä ja sen jälkeen se laitetaan kuumalle pannulle. Ripautin mukaan vähän suolaa ja annoin sen paahtua pannulla noin 15min välillä sekoitellen. Maku on todella ihana, lempeän pähkinäinen ja suukoostumas kivan rapea. Ei mene mössöksi tai jää kovaksi vaan tule juuri sopivaksi.

Kvinoa ennen paahtumista

Kvinoa ennen paahtumista

Kvinoa paahtumisen jälkeen

Kvinoa paahtumisen jälkeen

Kvinoa on myös superfoodien superfood. Siinä on ihanteellinen ravitsemuskoostumus ja kaloreitakaan ei ole turhan kanssa. Kvinoan aminohappokoostumuksen tasapainoisuus on hyvä, arginiinia ja lysiiniä on siinä sopivassa suhteessa ja kvinoassa on myös kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja. Suosittelen.

Taaperon kvinoa, punainen linssisoosi ja parsakaali annos valmiina

Taaperon kvinoa, punainen linssisoosi ja parsakaali annos valmiina

Taaperon lautanen hetken päästä, kaikki meni!

Taaperon lautanen hetken päästä, kaikki meni!

Mainokset

5 kommenttia

Kategoria(t): kvinoa, Luomuresepti, Mari

5 responses to “Kvinoa on kingi

  1. Hanna-Mari

    Hei, tarkoitatko että kvinoaa ei tässä reseptissä keitetä ollenkaan?

  2. Marja

    Kokeilin, mutta tulos oli sama kuin ennenkin: Tiivistä mössöä tuli. Minulla on Sunspeltin kotimaista kvinoaa. Ehkä se on eri lajiketta tai eri lailla kuivattua kuin tämä Rainingon? Yritän löytää jostain kokeiltavaksi Rainingonkin kvinoaa.
    Yleensä käytän joko Adukin Biofair luomukvinoaa Boliviasta tai GoGreen-merkkistä kaupasta (ei luomu) Perusta. Ne saan ilmaviksi ja herkullisisksi, mutta kotimaisen kanssa on eri juttu. Harmillista, sillä käyttäisin mieluummin kotimaista luomua!
    Tämän sivuston löysin fb-luomuryhmästä, Jos et tahdo kokata joka päivä -postaukseta. Mielenkiintoisia pohdintoja, kiitos!

  3. Hei Marja.

    Kiitos kommentista. Meillä on ollut suomalaisesta kvinoasta vain tuota Rainingon tilan kvinoaa. Juttelin tilan viljelijöiden kanssa ja he sanoivat, että vain suomalaisella kvinoalla on se ominaisuus, että sen ylipäänsä voi paistaa.

    Vinkiksi voisin omasta kokemuksesta antaa sen, että pese kvinoa huuhtelemisen sijaan. Ja laita sekaan tilkka oliiviöljyä ennen paistamista. Itse paistan kvinoan aika kuumalla pannulla ja sekoittelen ja pyörittelen sitä koko ajan. Mössöksi ei mene mutta osin saattaa takertua toisiinsa mutta verrattain irtonaiseksi jää kuitenkin. Suosittelen yrittämään vielä uudestaan. Huomasin myös, että Rainingon tilalla on oma verkkokauppa, josta voi myös tilata kvinoaa.

    Kiitos mielenkiinnosta blogia kohtaan. Toivottavasti jatkossakin on mielenkiintoista luettavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s