Myskikurpitsasta on moneksi

Spiralizer tai kotoisasti spiraloija on ollut ahkerassa käytössä. Näyttää sille, että kesäkurpitsa on spiraloinnin suosituin vihannes ja itsekkin palvon ”zuccini nuudeleita”.  Tänään päätin kuitenkin kokeilla syksyn suosituinta kurpitsaa eli myskikurpitsaa. Myskikurpitsa on englanksi Butternut Squash ja sen maku on makeahko ja mukavalla tavalla mausteisen pähkinäinen. Viime syksyn aikana taisimme syödä tätä ihanuutta lähes viikottain, niin hyvää se oli.

Nyt siis on aika testata miten tämä toimii spiraleizerilla tehtynä?

Tarvitset yhden pienen luomu myskikurpitsan ja kuorintaveitsen. Leikkaa kurpitsa poikki juuri ennen alaosan pullistumaa ja kuori kurpitsa. Laita nyt selvä pötkö spiraleizer koneeseen ja veivaa itsellesi lautasellinen myskikurpitsa nuudeleita.

Tein itse näille nuudeleille höysteeksi vihreää papua ja cashew pähkinää. Tähän tarvitset:

n. 100g vihreitä luomupapuja

n. 50g luomu cashew pähkinää

ripaus suolaa ja oliiviöljyä

Keitä vihreät pavut kypsäksi noin 10min. Paahda pannulla cashewpähkinät. Lisää oliiviöljy ja keitetyt vihreät pavut ja anna hetki maustua ripauksella suolaa.

Valmistele myskikurpitsanuudelit. Laita paistinpanu kuumenemaan ja siihen ripaus öljyä. Kun pannu on kuuma laita nuudelit siihen. Kääntele nuudeleita ja anna hautua kunnes on sopivan pehmeää. Pitävät rakenteen todella mukavasti kasassa.

Lopuksi kokoa annos lautasella ja eikun syömään. Meillä myskikurpitsa on yksi taaperon lempiruuista, kuin myös äidinkin.

image

 

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Aitoa ruokaa, Luomu ruoka, Myskikurpitsa, resepti, Spiraleizer

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s