Korman tuoksu

Meidän luomua suosivan perheen kestosuosikkina on pysynyt intialainen korma. Tämä ruoka on arkemme fastfoodia ja arjen helpottaja, sillä se on nopea tehdä ja sitä voi tehdä useamman päivän satsin kerralla. Tosin se on niin hyvää, ettei sitä juuri koskaan ehdi pakkaseen asti.

Tässä ohje kormaan.

Keitä ensin noin 250g luomusoijapaloja. Itse laitamme soijan joukkoon yhden luomukasvisliemikuution. Soija kiehuu kypsäksi noin kymmenessä minuutissa. Sillä välin, kun soija kiehuu, valmistele korma.

1 luomusipuli

3 dl luomusoijajugurttia

1 prk luomukermaa

pieni purki tomaattipyrettä

3 rkl luomumanteleita rouheena

pieni pala luomuinkivääriä

1tl kurkumaa

1 rkl punaista currya

1tl suolaa

1,5 rkl luomusokeria

25 g luomuvoita

Paista sipuli kevyesti ja lisää kulhoon. Lisää samaan kulhoon kaikki muutkin aineet ja sekoita mikserillä sekaisin. Maista kormaseosta ja lisää tarvittaessa ripaus chiliä. Kaada keitetyt ja valutetut soijapalat uunivuokaan ja kaada kormaseos siihen päälle. Laita 200 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.

Korma ennen uuniin menoa

Korma ennen uuniin menoa

Korma saa uunissa kauniin kullankeltaisen värin ja samalla koti täyttyy huumaavasta ruuan tuoksusta. Tätä ei kertakaikkiaan voi vastustaa, ei edes taapero.

Valmis korma uunista tulleena

Valmis korma uunista tulleena

Korman kanssa sopii mitä mainioimmin luomuriisi, oman maan peruna tai kuten tänään kuvassa, luomuhirssi. Tällaisten annosten ääreen on koko perheen mukava kokoontua syömään.

Kormaa luomuhirssillä

Kormaa luomuhirssillä

Mainokset

6 kommenttia

Kategoria(t): Aitoa ruokaa, Luomuresepti, Mari

6 responses to “Korman tuoksu

  1. Tiunu

    Kiitokset tästä, hyvää oli. Menee meidän perheen ruokalistalle! 🙂 Muutenkin mielenkiintoinen blogi, näin luomua suosivan nelihenkisen opiskelijaperheen näkökulmasta. Aina on kivaa saada inspiraatiota arjen pyöritykseen. Just puhuttiin että aletaan laittaa ruokarahat käteisenä erilleen. Pelkkä kuittien keruu ja silloin tällöin läpikäynti ei meillä oikein muuttanut vielä mitään.

    • Kiva kuulla! Meillä tämä ruokarahan nosto käteisenä kukkaroon toimii aika kivasti ja saa samalla suunniteltua ruokalistat budjetin mukaan. Kaupassakaan ei tule ostettua ylimääräistä, kun on kauppalista valmiina. Nyt onneksi oma viljelypalsta tuottaa kivasti satoa ja innostaa kokeilemaan uusia reseptejä. Viikonlopuna onkin tulossa juurespihvi talkoot mm. punajuurifetapihvejä ja lanttukyssäkaalipihvejä. Ihanaa!

  2. Tommi Vornanen

    Oli oikein herkullista! Kiitos reseptistä 🙂

    • Hyvä, kun maistui! Me teimme tänään korman loppuista munakasta, tuoretta sipulia ja purjoa päälle omasta maasta. Aika jees!

  3. Nanna

    Moi! Kiitos ohjeesta, tämä oli loistava! Meni myös meidän perinneruuan ystävälle… Tosin tein kyllä soossin maitotuotteilla ja lihansyöjille omat rasiat kanasuikaleilla. Mulle laitoin vaan 1/4 tuosta teidän perheen soija-annoksesta. Soossia tuli juuri sopivasti näihin kolmeen ruokaan, eri ruuat tuli helposti ja kaikki tykkäsi! Seuraavalla kerralla uskallan kokeilla tarjota vegeversiota kaikille… Pienin askelin! 😉
    Mahtava blogi muuten! Musta tuli heti teidän vakkarilukija!

    • Kiitos. Tämä korma on kyllä ihan paras resepti ja sitä voi varioida ihan miten tykkää. Ja useimmiten variointi onnistuu ja maistuu. Korman mukaan uuniin voi laittaa vaikka porkkapaloja ja bataattia. Pienin askelin on hyvä. Näin meikin teemme, pienin askelin kohti parempaa tulevaisuutta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s