Viljelypalstan kaipuu, osa 4

”Nuo joutavat kesäiset päivät, jotka verkkaalleen lipuvat ohitsemme. Kumpupilvien muodostamat kauniit kuviot taivaanrannassa antavat mielikuvituksemme lähteä vaetamaan. Vaan, joutavuus lienee kaukana, kun arkinen aherruksemme on alkanyt pikkuisten kasvilapsostemme luona. Voi viljelypalsta minkä teitkään, tuodessa meille kitkemisen riemun.

Farmilla kasvaa ja vihertää

Farmilla kasvaa ja vihertää

Sietää olla varovainen ja tarkka, toimittaessa kitkijän virkaa viljelypalstalla. Erityisen tärkeä on huomioida etteivät nämä kaksi, rikkakasvi ja kasvilapsi, sekaisin mene. Ovathan ne tyystin erilaiseen tarkoitukseen suunniteltu. Tarkoin varjelemme perunoiden, härkäpapujen vartta, jotta vesiheinä ja juolaheinä ei siellä kasvaisi. Saatikka tuo viljelypalstan valeruhtinas ohdake, joka pisteliään itsevarmasti pyrkii nousemaan juuri sinne minne sen ei kuulu tappuraansa laittaa. Mielessämme pohdimme, mihin seikkailuun olemmekaan oikein antautuneet?

Satoa havaitavissa, kyssäkaali pyöristyy lupaavasti

Satoa havaitavissa, kyssäkaali pyöristyy lupaavasti

Nauris ja sen varhempilajike kaskinauris nostavat lehtiän jo reippaanlaisesti, samalla tuoden toisen varsin työlään toimen farmarille. Nimittäin, kohta alkaa savotta suuri, eli harventaminen. Pitää rivistä tehdä suora ja harva, ainakin niin, että naurispallot mahtuvat kasvamaan. Samoin uljas punajuuri ja kyssäkaali vaativat rivinsä harvennuksen. Sikäli, kun olimme syrjäsilmällä seuranneet niin kaikki multavaan äitimaahan laitetut siemenet olivat itäneet vauhdin hurma sirkkalehdissään.

Vaan eipä saa jouten olla kesänfarmari. Ahkerin mielin siis käymme kohti työnvoittoa, kitkemisen ja harventamisen riemunkoittoa.”

Salaatti jo valmista pöytään

Salaatti jo valmista pöytään

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viljelypalsta, Viljelypalstan kaipuu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s