Viljelypalstan kaipuu, osa 3

”Päivät rientävät kuin poutapilvet kesätaivaalla. Meidän uljaat pienet taimisoturit kurottavat ja kasvavat kohti valoa. Kuinka onkaan mahdollista, että niin pienen pienestä siemenestä voi muutamassa päivässä kasvaa niin suuren suuri elämän alku?

Pienet taimisoturimme ovat pitäneet meitä todellisessa jännityksessä. Vaikka olemme ottaneet taimet suojelukseemme ja tarjonneet pikkuisille valoa, ravintoa ja suojaa on osa taimista antanut todenteolla odottaa itseään. Rintaman etunenässä puskivat tiensä valoa kohti kesäkurpitsa, lanttu, kyssäkaali ja kurkku. Mutta tuo onneton retale, purjo, joka päivittäisestä odotuksestamme ja ikään kuin kuuman päivän uuvahtamana, päätti lopulta kömpiä esille haparoivin pienin versoin. Nyt purjosemme ovat kasvaneet pitkän huiskeiksi ja komeiksi varsiksi kuin odottaen, että pääsee näyttämään viljelypalstalle, että kuka siellä määrää. Onpahan osalla purjoista päässään vielä siemenkypäräkin suojanaan.

Olemme kihelmöivän jännityksen vallassa pohtineet, suunnitelleet, ja piirtäneet viljelypalstamme ”karttoja” siitä, kuka kenenkin vieressä tahtoo olla. Nuo typpisyöpöt, kun on hyvä laittaa omaan nurkkaansa vaikka perunan toveriksi, ja harhauttaaksemme viheliäisiä tuholaisia sijoitamme lantun, nauriin ja punajuuren toisistaan mahdollisemman kauas. Onhan viljelypalstamme vartijoiksi päässyt myös jalosukuinen ja pyhän maan perukoilta Suomeen saapunut Samettikukka.

Kohottaessamme katseemme kohti uljaita sotureitamme, tulevan runsaan sadon tuottajia ja tunsimme lämmön häilähdyksen rinnassamme. Riemukas ja raukea hyvänolon tunne valtasi meidät ja ilo pursui huuliltamme naurun kepein askelin kohti kesäpäivää.”

taimisoturit

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Viljelypalsta, Viljelypalstan kaipuu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s