Aitoa ruokaa etsimässä

Ulkona paistaa keväinen aurinko kirkkaalta taivaalta. Silti aito ruoka on saanut minut jäämään hetkeksi koneelle, ja kirjoittamaan tämän jutun. Niin tärkeänä pidän aihetta, ja toivottavasti pidät sinäkin.

Joskus sysäys uusien asioiden omaksumiseen vaatii havahtumisen siihen tosiasiaan, että omat päätökset esimerkiksi ruokailutottumuksissa vaikuttaa toisen ihmisen tulevaisuuteen, ihmisen, joka ei vielä voi päättää tästä asiasta. Astuminen oman navan ulkopuolelle voi joskus avata täysin uuden näkymän.

Ruokaan liittyvä keskustelu on siinä mielessä ollut hyvin mielenkiintoista viime aikoina, koska lehtijuttuja ja asiantuntijalausuntoja seuraamalla, voi hyvin helposti mennä sekaisin siitä, mitä nyt oikeastaan pitäisi syödä. Tai mitä ei pidä syödä. Kaikki ruoan ympärillä käyty keskustelu laittaa myös pohtimaan, miksi tällaisia ohjenuoria edes tarvitaan ja miksi suositukset eroavat niin paljon riippuen siitä, keneltä kysytään. Tällöin käy helposti mielessä, kenen intressejä asiantuntijat ajavat (pahoittelen skeptisyyttäni), ruokateollisuuden vai kanssaihmisten? Mikä motiivi asiantuntijoilla on puhua niin kuin puhuvat? Joskus olisi mielenkiintoista nähdä näiden asiantuntijoiden viikon kauppalasku…

Ennen kaikki oli yksinkertaista. Ruoasta ei tarvinnut pohtia, sisältääkö se jotain keinotekoista ainetta, kloonattua lihaa, geenimuunneltuja organismeja tai jotain muita yllätyksiä. Se oli lähtökohtaisesti jo luomua. Ja ruoka maistui ruoalta. Nykyisin kaikki on kaksinjakautunutta. Ruokamarkkinat ovat kahtiajakautuneet, mikä sopii tietenkin ruokateollisuudelle: on olemassa hyvä ja paha ruoka. Kahtiajako yksinkertaistaa asiat ja on helpompi markkinoida ihmisille. Onneksi olemme lähteneet tavoittelemaan hyvää ruokaa myös Suomessa, vaikka laahaammekin vielä muuta Eurooppaa perässä tässä asiassa, koska Suomalaista ruokaa on pidetty aina puhtaana, vaikka muun muassa Suomen Rehun päätös käyttää GMO-soijaa romuttaa tätä tosiasiaa.

Aidoksi luultu ruoka ei enää välttämättä olekaan aitoa.

Pienelle ihmiselle haluaa tarjota kaikkea parasta ja tärkein kasvun lähde tulevaisuuteen on se, mitä sisälleen laittaa. Tähän olemme me Aikuiset myös havahtuneet katsomalla asiaa lapsen silmin. Ruokamarkkinat ovat yksinkertaistuneet ja myrskyisä keskustelu ruoan ympärillä laantunut.

Ulkona paistaa aurinko. On hyvä päivä lähteä etsimaan aitoa ruokaa.

aurinko

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Aitoa ruokaa, Luomumarkkinat, Luomuruoka, Puhdas ruoka, Syyt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s